Print zonder afbeeldingen Print zonder afbeeldingen | Print met afbeeldingen

Programma DDR-themamiddag
zondag 19 november 2023
in Beeld & Geluid, Hilversum

De DDR in beeld, geluid en druk

Het oostelijk deel van Duitsland was van 1945 tot 1989 een communistische dictatuur. Volgend jaar is het al weer 35 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel die het einde van de DDR en de Koude Oorlog inluidde.
Hoe was het leven onder het autoritaire regime? Een vraag die blijft boeien. En: was alles in de DDR wel zo beroerd?
Het DDR-Museum organiseert samen met Beeld & Geluid een thema-middag waarin de media, muziek en het geschreven woord centraal staan, in en over DDR. In het bijzondere gebouw van het archief/museum van Beeld & Geluid op het Mediapark in Hilversum.
Het programma is volledig Nederlands gesproken (maar Duits gezongen).

Toegang: € 19,50 per persoon. Tickets vooraf bestellen bij Beeld & Geluid kan veilig via de link in het rode kader onder het programma of klik hier. Wees er tijdig bij. Geen kaartverkoop aan de zaal.

Extra optie: Bij het reserveren van uw tickets ontvangt u een korting van 25% op tickets voor het Mediamuseum van Beeld & Geluid op zondag 19 november. Hiervoor ontvangt u een kortingscode in de bevestigingsmail van uw reservering. 

Programma DDR themamiddag:

13.30. Inloop, met koffie en thee en verkoop van boeken en DDR-items
Kleine DDR-autoshow bij de entree
14.00. Opening door Eppo van Nispen en Friso de Zeeuw
14.05. Presentatie Eppo van Nispen, met videofragmenten uit het archief over het leven in de DDR en berichtgeving over de DDR
14.30. Hanco Jürgens (wetenschappelijk medewerker Duitsland Instituut en publicist) vertelt over de dynamiek in de jaren tachtig en de rol van media daarin.
15.55. Combo Die Trabis brengt drie hits uit de DDR ten gehore
15.15. Pauze; verkoop van boeken en DDR-items
15.45. Anja Fricke (afkomstig uit de DDR) vertelt met welk lesmateriaal en rituelen leerlingen op school tot goede socialistische burgers werden gekneed.
16.05. Guus Gonggrijp werkte van 1983 tot 1990 in Dresden als eindredacteur van de Nederlandse uitgave van het propagandablad DDR-Revue. Na een introductie, leest Guus Gonggrijp enkele columns voor uit zijn boekje Munitiefabriek voor de vrede.
16.25. Friso de Zeeuw geeft een presentatie over het dagelijks werk in de DDR, aan hand van Brigadebücher, bedrijfsdagboeken over het arbeidzame leven.
17.00. Die Trabis laten nog een keer het geluid van de DDR horen.
17.30. Afsluiting programma en napraten met een drankje. Verkoop van boeken en DDR-items.
18.00. Einde

 

Koop uw tickets à €19,50

 

Of gebruik de volgende link: https://tickets.beeldengeluid.nl/themamiddagddr