Print zonder afbeeldingen Print zonder afbeeldingen | Print met afbeeldingen

WAS DIE DDR NOCH ZU SAGEN HAT!

Duitsland is het thema van de Boekenweek 2016. Voor het DDR-Museum in Monnickendam aanleiding om op zondagmiddag 20 maart samen met de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) deze bijzondere bijeenkomst te organiseren.

Onder leiding van Felix Rottenberg blikken wij met onder meer de minister van Buitenlandse Zaken en de Pressesprecher van de laatste DDR-regering terug op een enerverende periode in de Duitse geschiedenis. Maar vooral gaan we na hoe de verdwenen staat DDR nu nog betekenis heeft en zijn stempel drukt op de tegenwoordige tijd. Voor lichtvoetige elementen zorgen een taxatieronde van DDR-voorwerpen, liedjes uit de DDR en een borrel in Oost-Duitse stijl.

PROGRAMMA

Zondag 20 maart 2016, OBA Theater, Amsterdam

Gespreksleider: Felix Rottenberg

13.30 Ontvangst
14.00 Welkom en introductie op het thema door Felix Rottenberg
14.15 Annette Birschel, journalist en publicist, interviewt aan de hand van beeld- en geluid opnamen Stephan Hilsberg, mede-oprichter van de SPD in de DDR, lid van het overgangsparlement van de DDR en daarna langjarig lid van Bondsdag. (Duits gesproken))
14.45 Dieuwke van Ooij, coördinator en verslaggever Buitenland met specialisatie Duitsland bij Nieuwsuur, interviewt aan de hand van historisch en eigen filmmateriaal Mathias Gehler, Pressesprecher in de laatste DDR-regering (Duits gesproken)
15.15 Pauze
15.30 KUNST EN KITSCH
Friso de Zeeuw, directeur van het DDR-museum, taxeert meegebrachte objecten uit de voormalige DDR
15.45 Auteursforum onder leiding van Felix Rottenberg
Met medewerking van onder meer Egbert Jacobs, de laatste Nederlandse ambassadeur in de DDR en schrijver van Oost-Berlijns dagboek, Hanco Jürgens, wetenschappelijk medewerker Duitsland Instituut Amsterdam en auteur van “Na de val, Nederland na 1989”, Anja Fricke, publiciste, opgegroeid in de DDR en Friso de Zeeuw
16.45 Optreden combo ‘Die Trabis‘ met liedjes uit de DDR
17.00 Borrel in DDR-stijl

 


 

Kaarten te koop: Kaarten te koop via Oba.nl

 

amsterdam_oba_logo_kort_hor_rood_rgb