Print zonder afbeeldingen Print zonder afbeeldingen | Print met afbeeldingen

De tastbare DDR

De Tastbare DDR gaat over een land dat niet meer als zelfstandige staatkundige en politieke eenheid bestaat: de Deutsche Demokratische Republik. Friso de Zeeuw vertelt over de Oost-Duitse werkelijkheid in de periode 1945-1990, aan het hand van voorwerpen en documenten uit het DDR-Museum in Nederland. Het kleurrijke resultaat staat haaks op de grauwsluier die de DDR meestal overdekt in oppervlakkige beschouwingen.
De Zeeuw laat zien hoe de mensen ‘er wat van wisten te maken’, vaak improviserend en met ironie. En dat ondanks de alomtegenwoordige communistische dictatuur met zijn tentakels in alle onderdelen van de georganiseerde samenleving, met inbegrip van de Stasi.
De rampzalige planeconomie heeft niet verhinderd dat de industrie een breed palet aan kwaliteitsproducten voortbracht. Dit boek laat ze zien. De meeste daarvan hebben de Duitse eenwording helaas niet overleefd.
Het boek heeft een perfecte balans omdat het Ostalgie steeds in de context van de maatschappelijke en politieke realiteit van toen plaatst. De prettige schrijfstijl, de thematische opbouw en de talrijke, sprekende afbeeldingen maken dit boek ook geschikt voor onderwijsdoeleinden.
Kijk hier voor een eerste indruk.

Blader in dit rijk geïllustreerde nieuwe boek over de DDR. 96 blz. op groot A4 formaat, met harde kaft.
Prijs slechts € 14,95 (excl. verzendkosten). Verkrijgbaar in ons DDR-Museum.

Klik op het ‘fullscreen’ icoon bovenin de balk die verschijnt wanneer je met de cursor op de preview klikt.
Op mobiel: klik op de afbeelding en ‘slide’ door de bladerversie via de balk onderin.