Print zonder afbeeldingen Print zonder afbeeldingen | Print met afbeeldingen

Festival 30 Jahre  Mauerfall

9 en 10 november 2019 in Baarn

Op 9 november 2019 is het precies 30 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Deze historische gebeurtenis vormt voor het DDR-Museum in Nederland aanleiding om een groots tweedaags festival te organiseren, in het weekend van 9 en 10 november 2019 in Baarn (Jardin d’ Hiverre). Bekijk het programma.

Wat kun je verwachten op deze twee dagen?

Wij kijken terug naar het leven van alledag in de DDR, de communistische dictatuur, de Koude Oorlog die ook Nederland in zijn greep had, de Friedliche Revolution en de Duitse eenwording. Ook de actuele situatie in Oost-Duitsland komt ter sprake.
Bezoekers staat een afwisselend programma te wachten, met interviews, colleges, boekpresentaties, muziek, filmbeelden, kunstuitingen, autotentoonstelling, verkoop van boeken en DDR-items.

We verwelkomen onder meer (zie ook het programma):

• de eerste Nederlandse zaakgelastigde in de DDR, Ben Bot en ook de laatste ambassadeur Egbert Jacobs
  • de woordvoerder van de laatste regering van de DDR, Matthias Gehler (die ook zijn gitaar en een mondharmonicaspeler meeneemt)
  • de historische experts Maarten van RossemWillem Melching en Hanco Jürgens
  • de journalisten Margriet BrandsmaAnnette Birschel en Dieuwke van Ooij
  • Nederlanders en Duitsers die in de DDR hebben geleefd en die vertellen over hun belevenissen
  • de directeur van het Instituut voor Beeld en Geluid, Eppo van Nispen tot Sevenaer
  • combo Die Trabis vertolkt DDR-hits

* Niet alleen zullen de onvermijdelijke Trabanten in verschillende varianten te zien zijn, maar ook de officiële staats-Volvo’s van het Politburo en andere Oostblokvoertuigen. Oostblok-auto’s en motoren kunnen nog worden aangemeld bij Dennis Drenthe (dennisdrenthe@gmail.com en 06-27623233).
* DDR-versnaperingen zijn verkrijgbaar
* Bij de Jardin d’Hiverre in Baarn is parkeren gratis. Voor degenen die met de trein komen, gaan we een pendeldienst organiseren van het station naar de locatie, met Trabant en Barkas.

Kaartverkoop

De kaartverkoop loopt via het Bomencentrum, exploitant van de Jardin d’Hiverre. Voor vragen: info@bomencentrumnederland.nl of bel: 035 – 64 60 200, Monique Berkhout.

Bestel hier toegangskaarten voor zaterdag 9 november
– door te scrollen bij item vind je de gewenste combinatie
– je kunt per keer één kaart kopen en betalen; voor volgende kaarten: opnieuw invullen
– toegang vanaf 12 jaar; jongeren tussen 12 en 18 betalen € 10,- i.p.v. € 15,- ; stuur een mail naar info@ddr-museum.nl
– ongeveer een week voor 9 nov. worden de kaarten per e-mail toegestuurd
– dagkaart, 11.00u-17.00u € 15,- p.p.
– lopend Mauerfallbuffet, 18.00u-19.15u (excl. dranken) € 20,- p.p.
– combi van dagkaart + lopend buffet € 35,- p.p.
– combi van dagkaart + lopend buffet + avondkaart € 50,- p.p.
– combi van lopend buffet + avondkaart € 35,- p.p.
– avondkaart, 19.30u-22.00u € 15,- p.p.
Bestel hier toegangskaarten voor zondag 10 november
– dagkaart, 11.00u-17.00u € 15.- p.p

Je kunt ook Genosse van het festival worden. Graag zelfs, want zo help je mee om het festival – dat geheel door vrijwilligers wordt georganiseerd – financieel mogelijk te maken. Genosse (kameraad) word je met een bijdrage van minimaal € 100,- .
Een Genosse geniet de volgende voordelen:
– een passe-partout voor één persoon voor alle programma’s: dag- en avond-program + buffet op zaterdag en het dagprogramma van zondag.
– een ritje op het festivalterrein met de speciaal verlengde Volvo, een originele Staatskarosse uit het wagenpark van het Politburo.
– kans op één van de
prachtige DDR-prijzen
Hoe word je Genosse? Stort minimaal € 100,- op:
IBAN: NL38INGB0005871425 t.n.v. Stichting DDR-Collectie.
Vermeld bij ‘omschrijving’ je naam én e-mailadres (in plaats van @ schrijf je: at). Je krijgt bericht.
Wil je het festival gewoon financieel steunen voor een zelf te bepalen bedrag en zonder de privileges, dan kan dat natuurlijk ook.

De prachtige festivallocatie Jardin d’Hiverre in Baarn

Wellicht tot ziens in Baarn en met hartelijke groet,
Stichting DDR-Collectie, Friso de Zeeuw, vrijwilligersteam en samenwerkingspartners:
Museum van de 20e Eeuwhet Bomencentrum en Bernard Cultuurfonds

Download onze poster en download onze flyer.