Print zonder afbeeldingen Print zonder afbeeldingen | Print met afbeeldingen

Festival 30 Jahre  Mauerfall

9 en 10 november 2019 in Baarn

Op 9 november 2019 is het precies 30 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Deze historische gebeurtenis vormt voor het DDR-Museum in Nederland aanleiding om een groots tweedaags festival te organiseren, in het weekend van 9 en 10 november 2019 in Baarn (Jardin d’ Hiverre). Bekijk het voorlopige programma.

Bestel hier toegangskaarten voor zaterdag 9 november
(door te scrollen bij item vind je de gewenste combinatie)

– dagkaart, 11.00u-17.00u € 15,- p.p.
– lopend Mauerfallbuffet, 18.00u-19.15u (excl. dranken) € 20,- p.p.
– combi van dagkaart + lopend buffet € 35,- p.p.
– combi van dagkaart + lopend buffet + avondkaart € 50,- p.p.
– combi van lopend buffet + avondkaart € 35,- p.p.
– avondkaart, 19.30u-22.00u € 15,- p.p.

Bestel hier toegangskaarten voor zondag 10 november

– dagkaart, 11.00u-17.00u € 15.- p.p

Je kunt ook Genosse van het festival worden. Zo help je mee om het festival financieel mogelijk te maken. Genosse (kameraad) word je met een bijdrage van minimaal € 100,- . Een Genosse geniet de volgende voordelen:
– een paspartout voor alle programma’s: dag- en avond-program + buffet op zaterdag en het dagprogramma van zondag.
– een ritje op het festivalterrein met de speciaal verlengde Volvo, een orginele Staatskarosse uit het wagenpark van het Politburo.
– kans op één van de prachtige DDR-prijzen
Hoe word je Genosse? Stort minimaal € 100,- op IBAN: NL38INGB0005871425
t.n.v. Stichting DDR-Collectie. Vermeld bij ‘omschrijving’ je naam én emailadres. Je krijgt dan bericht.
Wil je het festival gewoon financieel steunen voor een zelf te bepalen bedrag en zonder de privileges, dan kan natuurlijk ook. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor bedrijven en particulieren om voor € 1000,- exclusieve Mauerspecht te worden.

De prachtige festivallocatie Jardin d’Hiverre in Baarn

Wat kun je verwachten op deze twee dagen?
Wij kijken terug naar het leven van alledag in de DDR, de communistische dictatuur, de Koude Oorlog die ook Nederland in zijn greep had, de Friedliche Revolution en de Duitse eenwording. Ook de actuele situatie in Oost-Duitsland komt ter sprake.
Bezoekers staat een afwisselend programma te wachten, met interviews, voordrachten, boekpresentaties, muziek, filmbeelden, kunstuitingen, autotentoonstelling, verkoop van boeken en DDR-bijzonderheden.

We verwelkomen onder meer (zie ook het voorlopig programma):

• • de eerste Nederlandse ambassadeur in de DDR, Ben Bot en ook de laatste ambassadeur Egbert Jacobs
  • • de woordvoerder van de laatste regering van de DDR, Matthias Gehler (die ook zijn gitaar en een accordeonist meeneemt)
  • • Nederlanders en Duitsers die in de DDR hebben geleefd
  • • de historische experts Maarten van Rossem, Willem Melching en Hanco Jurgens
  • • de journalisten Margriet Brandsma, Annette Birschel en Dieuwke van Ooij
  • • directeur van het Instituut voor Beeld en Geluid, Eppo van Nispen tot Sevenaer
  • • combo Die Trabi’s die DDR-hits vertolken

* Het publiek wordt bij enkele activiteiten actief betrokken, bij voorbeeld met een spel dat de kenmerken van een dictatuur blootlegt. Maar ook met een taxatieronde van DDR-voorwerpen en met een geschiedenis-quiz.
* Niet alleen zullen de onvermijdelijke Trabanten in verschillende varianten te zien zijn, maar ook de officiële staats-Volvo’s van het Politburo en andere bijzondere exemplaren uit de mobiele DDR-wereld. En we serveren DDR-versnaperingen.
* Bij de Jardin d’Hiverre in Baarn is het parkeren gratis. Met de trein: we gaan een pendeldienst organiseren van het station naar de locatie, met Trabant en Barkas.
Tot ziens in Baarn…..