Print zonder afbeeldingen Print zonder afbeeldingen | Print met afbeeldingen

Boeken en brochures 

De tastbare DDR

De Tastbare DDR gaat over een land dat niet meer als zelfstandige staatkundige en politieke eenheid bestaat: de Deutsche Demokratische Republik. Friso de Zeeuw vertelt over de Oost-Duitse werkelijkheid in de periode 1945-1990, aan het hand van voorwerpen en documenten uit het DDR-Museum in Nederland. Het kleurrijke resultaat staat haaks op de grauwsluier die de DDR meestal overdekt in oppervlakkige beschouwingen.
De Zeeuw laat zien hoe de mensen ‘er wat van wisten te maken’, vaak improviserend en met ironie. En dat ondanks de alomtegenwoordige communistische dictatuur met zijn tentakels in alle onderdelen van de georganiseerde samenleving, met inbegrip van de Stasi.
De rampzalige planeconomie heeft niet verhinderd dat de industrie een breed palet aan kwaliteitsproducten voortbracht. Dit boek laat ze zien. De meeste daarvan hebben de Duitse eenwording helaas niet overleefd.
Het boek heeft een perfecte balans omdat het Ostalgie steeds in de context van de maatschappelijke en politieke realiteit van toen plaatst. De prettige schrijfstijl, de thematische opbouw en de talrijke, sprekende afbeeldingen maken dit boek ook geschikt voor onderwijsdoeleinden.

Blader in dit rijk geïllustreerde nieuwe boek over de DDR. 96 blz. op groot A4 formaat, met harde kaft. Te koop in ons museum.  Prijs slechts € 14,95 (excl. verzendkosten).

Blader door het boek ‘De tastbare DDR’ »

DDR in kort bestek

De brochure over de DDR is vernieuwd en uitgebreid. In De DDR in kort bestek vertellen Anja Fricke en Mareike Naumann over hun jeugd in de DDR. Met hun persoonlijke verhalen geven zij een uniek kijkje in de DDR-samenleving. Daarnaast geeft Friso de Zeeuw een beknopt overzicht van de geschiedenis van de DDR. De brochure op A4-formaat telt 22 pagina’s en is rijk geïllustreerd. De DDR in kort bestek is uitermate geschikt voor onderwijsdoeleinden. De brochure is uitsluitend in het museum verkrijgbaar voor € 5,-.    

Blader hier door De DDR in kort bestek »

Boek ‘Fascinatie DDR’

De oprichter van het DDR-Museum, Friso de Zeeuw, brengt in samenwerking met uitgeverij Malherbe & Partner het boek ‘Fascinatie DDR’ uit. Lees hier meer over ‘Fascinatie DDR’.
Het boek is helaas uitverkocht.
 
 
 

De DDR in vogelvlucht

Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. In deze flitspresentatie hebben wij de geschiedenis van de DDR samengevat in 19 typerende beelden, met korte bijschriften. Klik op de afbeelding om in te zoomen. Het laden van de beelden vergt mogelijk een paar seconden. Klik hier voor een vergrote versie.