Print zonder afbeeldingen Print zonder afbeeldingen | Print met afbeeldingen

Boeken en brochures

“Fascinatie DDR”, door Friso de Zeeuw. Voor meer informatie over “Fascinatie DDR” bekijk deze pagina.
“SED (Sozialistisch Einheits Design)’’, succesboek met afbeeldingen van typisch DDR producten. Uitgeverij Taschen, herdruk 2004. Voor € 10,- verkrijgbaar in het DDR Museum.

“Muurschilderingen’’, kleine geschiedenis van de Berlijnse hereniging, opgetekend door de journalist Hans Smits, uitgeverij Aksant, 2005, €15,50.

“Van het socialisme, de dingen die voorbijgaan’’, door Willem Melching. Een overzicht van de geschiedenis van de DDR. Uitgeverij Bert Bakker, 2004, €17,95.

“Van Bauhaus naar Plattenbau”, een studie naar de architectuur in de DDR door Patrick Verhoeven. Hier gratis te lezen.
 

BOEK ‘FASCINATIE DDR’

De oprichter van het DDR-Museum, Friso de Zeeuw, brengt in samenwerking met uitgeverij Malherbe & Partner het boek ‘Fascinatie DDR’ uit. Lees hier meer over ‘Fascinatie DDR’.
Het boek is helaas uitverkocht.

DDR IN KORT BESTEK

In deze fraai uitgevoerde brochure schetst Friso de Zeeuw de geschiedenis van de DDR in een notendop. Anja Fricke, medewerker van het DDR-Museum en zelf van Oost-Duitse origine, vertelt over haar jeugd in de DDR. Het boekje is rijk geïllustreerd met voorwerpen uit het DDR-Museum. Bekijk en lees hier de brochure.

Het boekje is in het DDR-Museum voor € 3,- verkrijgbaar. Vanaf drie exemplaren kunt u ze bestellen en worden dan zonder extra portokosten toegezonden. Stuur een e-mail met de melding dat u de brochures wilt bestellen en met uw postadres en maak € 9,- over op rekeningnummer NL38INGB0005871425, ten name van DDR-Collectie. U krijgt de brochures dan z.s.m. thuisgestuurd.

 
 

DE DDR IN VOGELVLUCHT

Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. In deze flitspresentatie hebben wij de geschiedenis van de DDR samengevat in 19 typerende beelden, met korte bijschriften. Klik op de afbeelding om in te zoomen. Het laden van de beelden vergt mogelijk een paar seconden. Klik hier voor een vergrote versie.